ORBAN UPOZORAVA: Neko radi na tome da dovede što više migranata u EU
Foto: Profimedia

Izbeglička kriza

ORBAN UPOZORAVA: Neko radi na tome da dovede što više migranata u EU

Planeta -

Određene međunarodne snage snažno rade na tome da u Evropsku uniju dovedu što je više moguće migranta, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je time odgovorio u parlamentu na pitanje poslanika ekstremno desničarske Jobik stranke o milijarderu Džordžu Sorošu, kog mađarski premijer optužuju da podstice migraciju u Evropu.

Poslanik Jobika je, naime, primetio da je tokom 80-ih godina prošlog veka, Soroš finasirao stipendije skoro svih osnivača vladajuće Fides partije.

"Ne mislite li da je licemerno, oportunistički i nepošteno okrenuti se protiv vašeg bivšeg zaštitnika", zapitao je on Orbana. Orban je odgovorio da je tokom borbe protiv komunizma demokratska opozicija dobijala donacije iz različitih izvora, kao i da to nikada nije bila tajna, prenela je mađarska agencija MTI.

"Odlično je što je Soroš tada mobilisao svoje snage protiv komunizma, pomogao njegovom padu i povlačenju sovjetske armije", kazao je Orban, ističući da to nema nikakve veze sa aktuelnom migrantskom krizom.

"Postoje određene međunarodne snage koje rade na tome da dovedu u Mađarsku... i ostale zemlje EU što je moguće više migranata", kazao je Orban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track