NEMCI ŠOKIRANI IZVEŠTAJEM: Za četiri meseca migranti počinili 69 000 krivičnih dela
Foto: AP

Najgori oni iz Severne Afrike

NEMCI ŠOKIRANI IZVEŠTAJEM: Za četiri meseca migranti počinili 69 000 krivičnih dela

Planeta -

BERLIN - Migranti su u prvom kvartalu ove godine u Nemačkoj počinili ili pokušali da počine oko 69.000 krivičnih dela, navodi se u izveštaju nemačke Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA), prenosi Rojters.

Agencija navodi da bi ovaj izveštaj federalne policije mogao da pojača uznemirenost, posebno u anti-imigrantskim grupama, u vezi sa liberalnom migrantskom politikom nemačke kancelarke Angele Merkel.

Agencija navodi da je u Nemačkoj prošle godine zabeležen rekordni priliv od više od milion migranata i da je raširena zabrinutost oko toga kako će najveća privreda Evrope uspeti da ih integriše i osigura bezbednost.

Među počiniocimka krivičnih dela pominju se i migranti iz Srbije, a kako piše u izveštaju BKA "migranti iz severne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno su zastupljeni među osumnjičenima".

Navodi se i da su "apsolutne brojke krivičnih dela koja su počinili Sirijci, Avganistanci i Iračani - tri najveće grupe azilanata u Nemačkoj - visoke, ali imajući u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo učestvovanje u krivičnim delima je jasno disproporcionalno nisko".

Nemačka federalna policija navodi i da "veliki većina migranata nije počinila nijedno krivično delo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track