(VIDEO) SVI NA ZEMLJU! Cela flotu S-27 prizemljena posle pada aviona Ruskih vitezova
Foto: Profimedia

Udes aviona

(VIDEO) SVI NA ZEMLJU! Cela flotu S-27 prizemljena posle pada aviona Ruskih vitezova

Planeta -

Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije prizemljile su flotu lovaca Su-27 posle jutrošnje nesreće u Podmoskovlju, kad je u padu tog aviona poginuo pilot Sergej Aleksandrovič, koji nije uspeo na vreme da se katapultira jer je pokušavao da izbegne da padne u naselje.

Glavnokomandujući VKS, general Viktor Bondarjev, naložio da se prizemlji čitava flota "Suhoja 27" dok se ne utvrdi uzrok pada lovca, preneo je Rojters.

Izvori iz VKS Rusije naveli su da je pad aviona verovatno posledica tehničkog kvara neke vrste.

Procenjuje se da ruska vojska poseduje oko 300 aviona Su-27. Avion koji je danas pao u Podmoskovlju je bio deo čuvene akrobatske pilotske grupe "Ruski vitezovi", koji su u prošlosti često učestvovali u vojnim paradama na moskovskom Crvenom trgu.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da pilot Su-27, koji je u toj nesreći poginuo, nije imao vremena da se katapultira pošto je iskoristio poslednje sekunde koje su mu bile na raspolaganju da skrene avion dalje od naseljenog područja. Avion se u vreme nesreće vraćao u vazduhoplovnu bazu i nije nosio oružje niti municiju, navelo je Ministarstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track