(VIDEO) NESNOSNA BUKA SE PONAVLJA IZ DANA U DAN: Ovaj grad je poludeo zbog misterioznog šuma!
Foto: Youtube

Kanada

(VIDEO) NESNOSNA BUKA SE PONAVLJA IZ DANA U DAN: Ovaj grad je poludeo zbog misterioznog šuma!

Planeta -

Kada živite u gradu, očekujete buku, ali ne ovo. Ovo slušate iz dana u dan, godinama. I to izluđuje čoveka. Niko to ne zaslužuje, ovako je jedan od stanovnika Vndzora opisao "šum" koji poslednjih šest godina izluđuje njega i znatan deo od 210.000 stanovnika ovog najjužnijeg kanadskog grada.

Vindzor je smešten na samoj granici sa SAD, odmah preko puta Detroita, a u poslednje je vreme poznat upravo po famoznom "šumu", tj. zvuku koji život mnogih njegovih građana pretvara u pakao. Ponekad je "šum" vrlo glasan i ne prestaje satima, a ponekad se stiša i gotovo nestaje.

Ali, s godinama je šum naizgled sve jači, ali čini se da su stručnjaci napokon otkrili njegov izvor - ostrvo Zug.

Reč je o veštačkom ostrvu na američkoj strani, a na kojem se nalaze ostaci nekad velike čelične industrije Detroita. Problem leži u tome da čuvari kompanije Ju Es Stil ne dopuštaju pristup ostrvu pa se ta teza ne može potvrditi.

Nesrećni građani Vndzora na pomoć ne mogu računati niti u susednom Detroitu - u tamošnjim vlastima okruga River Roug, pod koji spada i ostrvo Zug, vlada zavet ćutnje. Naime, Ju Es Stil je najveći poslodavac u okrugu koji se bori sa nezaposlenošću i siromaštvom pa nikome ne pada na pamet da isera i ono malo industrije što je preostalo.

Ništa više uspeha građani nisu imali ni s kanadskim ministarstvom spoljnih poslova koje je odbilo njihove zahteve da se Ju Es Stil prisli na razgovore oko šuma i otkrivanje informacija o tome što ga zapravo uzrokuje.

Nesrećnim ljudima iz Vinzdora je preostalo tek da opišu svoje jade lokalnim vlastima i raznim medijima: Jedan od njih, Mike Provost, za Gardijan kaže:

"Zamislite grmljavinu i zamislite da se ponavlja satima, danima i nedeljama. Tada ćete znati koliko je ovo razorn" - kazao je Provost i dodao:

"Ne možete pobeći od toga. Možete otići izvan kuće i raditi u vrtu ili uživati na suncu, i taj iritantni zvuk je tamo".

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track