IGRAJU SE DŽIHADISTA I KURDA: Kanađani bi da potuku ID pomoću društvenih igara!
Foto: Printscreen Twitter

Eksperiment

IGRAJU SE DŽIHADISTA I KURDA: Kanađani bi da potuku ID pomoću društvenih igara!

Planeta -

Vojska Kanade uvodi eksperiment za planiranje kampanje protiv terorističke grupe Islamska država, pomoću društvenih igara, javio je CBC njuz.

Društvena igra "Kriza Islamske države", razvijena po nalogu vlade, a sastoji se od mapi Iraka i Sirije, kockica za igru, žetona i kartica sa uslovima i zadacima.

Igra je namenjena oficirima koji nisu upoznati sa vojnim planiranjem i trebalo bi da razvije nestandardno razmišljanje koje omogućava rešavanje određenih zadataka na najneočekivaniji način.

Konkretno, na jednoj prezentaciji učesnici su zamoljeni da isprobaju svoju snagu, igrajući na mapi Iraka ili za ID ili za ostale zaraćene strane u sukobu, uključujući Kurde, kao i za grupu organizacija za ljudska prava, medije i Međunarodni krivični sud.

Tvorci igre tvrde da ovakve igre mogu da preokrenu "trend korišćenja iskustva prošlog rata", a jedna od ključnih prednosti je jeftina i brza obuka.

Igra u kojoj može da učestvuje do šest osoba traje od tri do četiri sata. Ako igra pokaže pozitivan efekat u eksperimentalnoj grupi, odluka o uvođenju "Krize Islamske države" u vojsku biće doneta na jesen.

(rs-Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track