(VIDEO) OTAC UBICE PODRŽAVAO TALIBANE: Ne razumem zašto je pobio gejeve, bog bi ih ionako kaznio!
Foto: Printscreen Youtube

Problematična porodica

(VIDEO) OTAC UBICE PODRŽAVAO TALIBANE: Ne razumem zašto je pobio gejeve, bog bi ih ionako kaznio!

Planeta -

Sedik Maten, otac masovnog ubice Omara (29) koji je u noći između subote na nedelju napravio pokolj u gej klubu u Orlandu, tvrdi kako njegov sin nije bio radikalizovan niti je bio simpatizer Islamske države.

U videu koji je objavljen rano jutros Sedik stoji ispred zastave Avganistana i priča kako su ga šokirale vesti da je njegov "dobri sin" odgovoran za najgoru masovnu pucnjavu u istoriji SAD.

Rekao je kako ga je to divljanje rastužilo. Sedik je rekao kako ne zna zašto je njegov sin izvršio napad u kome je ubijeno 50 osoba, a na kraju videa izrazio je nevericu što je njegov sin preuzeo na sebe osvetu protiv gej zajednice.

"Bog će ionako kazniti sve homoseksualce", rekao je on.

Ovaj slučaj doveo je pod lupu porodicu ubice Omara. Tako je otkriveno kako je njegov otac nedavno posetio američki Kongres i u Vašingtonu se susreo s političkim vođama.

Takođe je otkriveno i kako je Sedik redovno pisao otvorena pisma predsedniku Baraku Obami i da vodi emisiju Durand Jirga Šou koju objavljuje na Jutjubu.

U toj emisiji govori o nizu političkih tema, a pod njegovim imenom objavljeno je nekoliko desetina snimaka. Na jednoj čak objavljuje i kandidaturu za predsednika Avganistana.

Snimljen je i kako izražava zahvalnost avganistanskim talibanima dok proziva pakistansku vladu. Pozvao je i Baraka Obamu da ne šalje oružje Pakistanu jer oni to koriste "za ubijanje muškaraca, žena, dece i civila iz Avganistana".

Samo nekoliko sati pre pokolja u Orlandu, Sedik je objavio video pod nazivom Privremena vlada Avganistana u kome stoji u vojnoj odeći i i naređuje da se uhapsi nekoliko osoba u Avganistanu.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track