ŠOKANTNO SAZNANJE: Ubica iz Orlanda često zalazio u gej klub jer je voleo momke!
Foto: Reuters

Prikriven motiv

ŠOKANTNO SAZNANJE: Ubica iz Orlanda često zalazio u gej klub jer je voleo momke!

Planeta -

Dok SAD odaju počast žrtvama divljačkog pokolja u Orlandu, pojavile su se informacije koje govore da je Omar Matin možda bio homoseksualac i koje bacaju novo svetlo na pokolj u u gej klubu "Puls", u kojem je u nedelju život izgubilo 49 osoba.

Nekoliko svedoka najkrvavije pucnjave u istoriji SAD ispričalo je za dnevni list Orlando Sentinel da je Omar Matin i ranije zalazio u diskoteku "Puls". Tamo su ga zapamtili i zato što je u više navrat pijan imao agresivne ispade.

Jedan redovan posetilac "Pulsa" ispričao je za Los Anđeles tajms da je Matin bio korisnik gej društvene mreže Džekd (Jack'd).

Osim toga, ubicin kolega s policijske akademije ispričao je za Palm bič post da mu se Matin udvarao i da je bio gej.

Ovi iskazi dovode u pitanje tezu o tome da je Matin napravio masakr zato što je bio džihadista. Teroristička Islamska država odmah ga je prisvojila kao "vojnika kalifata" i saopštila da stoji iza ovog napada, ali i Matinova bivša supruga, imam njegove džamije i drugi već su posvedočili da Matin uopšte nije bio ekstreman u verskim stavovima.

"Uoči napada je poručio da je veran Islamskoj državi, ali još nema dokaza da je postupao po njihovom nalogu", poručio je i predsednik SAD Barak Obama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track