PUTIN O IZLASKU BRITANIJE IZ EU: Mi želimo da razgovaramo sa jakom a ne oslabljenom Evropom
Foto: Profimedia

Izneo stav

PUTIN O IZLASKU BRITANIJE IZ EU: Mi želimo da razgovaramo sa jakom a ne oslabljenom Evropom

Planeta -

Rusija želi da vodi dijalog s jakom Evropom, jer razgovor sa slabim partnerom ima veću cenu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin komentarišući mogućnost izlaska Velike Britanije iz EU.

„Želite da kažem šta Rusija misli, želi li da razgovara sa jakom Evropom ili sa slabom. Rusija, naravno, želi da razgovara s jakom Evropom, jer voditi dijalog sa slabim partnerom više košta, uvek se može očekivati da će ga neko sa strane pritisnuti i da će svi dogovori i planovi zajedničkog rada biti razoreni. A jak partner nikada neće dozvoliti tako nešto“, istakao je Putin na konferenciji za novinare nakon sastanka s premijerom Italije Mateom Rencijem.

Ruski predsednik je naveo da se mišljenja eksperata o tome da li će Evropa biti jaka ili slaba ukoliko Velika Britanija izađe iz EU razilaze.

„Pojedini eksperti govore da će Evropa biti bolje skoncentrisana, a neki govore da je to samo prvi korak ka propasti ostatka Evrope i tako dalje“, rekao je Putin i naglasio da neće navoditi svoje lično mišljenje o tom pitanju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i italijanski premijer Mateo Renci na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petrburgu.

Energetika osnov saradnje Rusije i Italije„Smatram da treba da poštujemo izbor naroda Velike Britanije, kakav god da on bude. Potrebno je samo sačekati nekoliko dana i videti šta će se dogoditi“, zaključio je Putin.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track