PUTIN ZA CNN: Tramp i ja smo za poboljšanje odnosa Rusije i Amerike!
Foto: PTS CNN

PUTIN ZA CNN: Tramp i ja smo za poboljšanje odnosa Rusije i Amerike!

Planeta -

NJUJORK, MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi za bezbednost sveta bilo dobro da se poboljšaju odnosi sa SAD.

Putin je razgovarao na panelu na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu sa novinarom CNN-a Faridom Zakarijom.Pored Putina, na panelu su učestvovali i premijer Italije Mateo Renci i predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev. Odgovarajući na pitanje o tome kako vidi Donalda Trampa, Putin je rekao da je bistar, ali da nema nameru da se meša u unutrašnju politiku drugih država.Na pitanje zašto je hvalio Trampa u medijima, nazvavši ga "talentovanim" i "drugačijim", Putin je odbacio te navode, rekavši da su mu reči o verovatnom republikanskom kandidatu izvučene iz konteksta."Gospodin Tramp kaže da je spreman da potpuno obnovi rusko-američke odnose. Šta je tu loše?", rekao je ruski predsednik.

Novinar CNN-a Farid Zakarija je pročitao vest u kojoj je preneto da je Putin Trampa ocenio "’briljantnim", "izvanrednim" i ''talentovanim" i upitao ga je šta ga je navelo da to izjavi i da li i dalje stoji iza tog mišljenja, prenela je regionalna tv N1. Putin je rekao Zakariji da je "promenio značenje" njegovih izjava, na šta mu je novinar odgovorio da se pozvao na prevod vesti koju je objavio Interfaks.

"Samo sam rekao da je bistar, zar to nije tačno?", upitao je predsednik Rusije."Nisam rekao ništa više od toga o njemu", zaključo je Putin.

Komentarišući najizvesniju kandidatkinju demokrata za predsednicu SAD Hilari Klinton, Putin kaže da nije mnogo puta direktno sarađivao sa njom, ali da ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov jeste."Ona verovatno ima sopstveno viđenje američko-ruskih odnosa", smatra Putin.

Dodao je da je video mnogo ljudi kako se promene kad osvoje određenu funkciju i da kada imaju drugačije odgovornosti drugačije i razmišljaju."Moskva se nada da će osecaj odgovornosti doprineti sigurnijem svetu i boljoj saradnji između Sjedinjenih Americkih Država i Rusije", naveo je ruski predsednik.

Putin se takođe osvrnuo na odnose sa Evropskom unijom i njenim državama članicama i pozvao na podizanje odnosa sa evropskim liderima na viši nivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track