DŽON KERI POTVRDIO: Pročitao sam dokument o napadu na Asada! Mogu vam reći da je veoma dobar
Foto: Reuters, 23.02.2016.

Državni sekretar

DŽON KERI POTVRDIO: Pročitao sam dokument o napadu na Asada! Mogu vam reći da je veoma dobar

Planeta -

Državni sekretar SAD Džon Keri kaže da je pročitao dokument diplomata Stejt departmenta, koji su pozivali na vojnu akciju protiv vlade Bašara el Asada.

On je naveo da taj dokument smatra "veoma dobrim".

Taj dokument je potpisao 51 američki zvaničnik, a u javnost je izašao prošle nedelje. Oni su pozvali SAD na vojnu akciju kako bi primorali režim sirijskog predsednika da pregovara o miru, preneo je AFP.

Upitan tokom jednog javnog skupa kom su prisustvovali studenti da li je pročitao dokument, Keri je odgovorio: "Da. Veoma je dobar. Sastaću se sa njima".

U dokumentu se protestuje zbog politike SAD u Siriji i tvrdi da sadašnji pristup radi protiv sirijske opozicije, a pomaže Asadu da ostane na vlasti.

Ti zvaničnici smatraju da bi napade trebalo pokrenuti jer režim sirijskog predsednika konstantno krši dogovor o prekidu vatre.

"Racionalno je preduzeti korake da bi se prekinulo krvoproliće i patnja u Siriji, posle petogodišnjeg brutalnog rata. Status kvo u Siriji ne može da opstane", navodi se u dokumentu u koji je uvid imao Njujork tajms, naveo je AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track