PREUZELI ODGOVORNOST: Islamska država objavila fotografije navodnih napadača u Bangladešu
Foto: AP

Ubijeno dvadeset stranaca

PREUZELI ODGOVORNOST: Islamska država objavila fotografije navodnih napadača u Bangladešu

Planeta -

DAKA - Islamska država preuzela je danas odgovornost za terorističke napade u glavnom gradu Bangladeša, Daki, i objavila fotografije petorice navodnih napadača.

Američka kompanija Sajt intelidžens grup (The SITE Intelligence Group), koja se bavi praćenjem aktivnosti džihadističkih grupa na internetu, navela je da su fotografije objavljene danas i da je na osnovu ratnih imena napadača utvrdjeno da su državljani Bangladeša.

Na fotografijama se vide napadači kako nasmejani poziraju ispred zastave Islamske države.Prema navodima kompanije Sajt intelidžens grup, agencija Amak, bliska džihadistima, prenela je da su teroristi pri izvršenju napada koristili noževe, puške i ručne bombe i da su svi muslimani ostali nepovredjeni.

U ranijem saopštenju Islamske države rečeno je da su meta napada na restoran u diplomatskoj četvrti u Daki bili "državljani krstaških zemalja, koji neće biti slobodni dok njihovi avioni ubijaju muslimane".Islamski ekstremisti su u petak uveče upali u restoran i uzeli goste kao taoce. Ubijeno je 20 stranaca, a policija je uspela da spase 13 talaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track