Oland sastavio vladu lepotica

Sve žene francuskog predsednika

Oland sastavio vladu lepotica

Planeta -
Prvi čovek Francuske u svom kabinetu ima čak 17 elegantnih ministarki, koje mogu da se porede s političarkama iz Berluskonijevog kabineta

PARIZ - Glamur kao na modnoj pisti.Novoizabrani francuski predsednik Fransoa Oland predstavio je svoj novi kabinet, u kojem je čak 17 dama. Francuski mediji ocenili su da se od vremena Berluskonijeve vlasti u Italiji nije desilo da jedan predsednik ima tako glamurozan kabinet kao što je Olandov.

Kad su se sve dame okupile ispred zgrade vlade Francuske, u kojoj je trebalo da se održi njihov prvi sastanak, svojim izgledom zadivile su celu francusku javnost. Pojavile su se u elegantnim kostimima i kao na modnoj pisti došetale do ulaza zgrade. To je prvi put da se u vladi Francuske našao isti broj žena ministara kao i muškaraca, što je Oland i obećao u svojoj kampanji.

Pojavili su se šaljivi komentari da će prvi čovek Francuske pasti u senku ukoliko sve dame oko njega obuju cipele s visokom štiklom, jer će ga tako premašiti po visini.

Tako je filmska rediteljka Jamina Bengigi, koja je u novom sastavu vlade mlađa ministarka za dijasporu, došla u cipelama s potpeticama od 15 centimetara, a njena koleginica Orelije Filipeti, nova ministarka kulture, samo u nekoliko centimetara nižim štiklama. Za njima nisu zaostajale ni Fler Peleren, zamenica ministra za mali biznis i digitalnu ekonomiju, kao ni Delfin Bato, mlađa ministarka pravde.

Da Oland ima ukusa za žene, svedoči i njegova nevenčana supruga, novinarka Valeri Trijerveler, koja je na polaganju zakletve izazvala divljenje svojom elegantnom crnom haljinom, visokim štiklama i belim mantilom.

Merkelova ga gurala

Fransoa Oland imao je niz pehova već prvog dana na dužnosti. Osim što je pokisao kao miš na svojoj inauguraciji, pa mu je grom udario u avion kad je krenuo na sastanak s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlin, pokazao je i da mu protokol prilikom sastajanja s državnicima nije poznat.

U Berlinu ga je Merkelova dočekala uz sve počasti, ali on nije mogao da se snađe na crvenom tepihu. Nije znao kuda da krene, pa ga je Merkelova rukom usmerila, a zatim je krenuo da joj ide ispred nogu, tako da je morala da ga odgurne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track