JOŠ JEDNA PUCNJAVA: Crnac, bivši vojnik, u Tenesiju nasumično pucao na belce, ubio dvoje
Foto: Reuters

Ubijen i policajac

JOŠ JEDNA PUCNJAVA: Crnac, bivši vojnik, u Tenesiju nasumično pucao na belce, ubio dvoje

Planeta -

Nedugo pošto je Majka Džonson u Dalasu ubio pet policajaca i ranio devet ljudi, dogodila su se još tri slična incidenta u Misuriju, Džordžiji i Tenesiju.

Nekoliko sati pre nego što je američki vojni veteran afričkog porekla pucao na 12 belih policajaca, ubivši petoricu, a sedam ih je ranjeno, na protestu u Dalasu, još jedan crni bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na autoputu u Tenesiju.

Tom prilikom život je izgubila jedna žena, a ranjene su još tri osobe, među kojima i jedan policajac, javlja AP. Kao i snajperista iz Dalasa, napadač iz Tenesija Lakim Kion Skot (37) rekao je da je u četvrtak ujutro pucao kao odgovor na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima, saopštile su juče američke vlasti, prenosi danas američka agencija.

U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje dece koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je autoputem.Skot, koji je bio naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikom količinom municije, ranjen je u razmeni vatre sa policijom i prebačen je u bolnicu, a sada je u teškom, ali stabilnom stanju.

Istražni biro u Tenesiju saopštio je da je preliminarnom istragom utvrdjeno da je Skot bio umešan i u druge incidente. Policajci su se našli na meti napada i u Džordžiji i Misuriju nakon što je policija ubila Afroamerikance u Luizijani i Minesoti, dok je u napadu crnog bivšeg vojnika u Dalasu ubijeno pet policajaca, a sedmorica ih je ranjeno.

Policajac koji je upucan u Sent Luisu u Misuriju prevezen je u bolnicu i trenutno se nalazi u stabilnom stanju, saopštili su zvaničnici.

Policija je opisala osumnjičenog kao Afroamerikaca koji je nosio sivu majicu i farmerke, a uhapšen je nedugo nakon što je policija krenula u potragu.

Još jedan policajac u Valdosti u Džordžiji je ranjen u razmeni vatre sa nepoznatim mladićem, a njegovo stanje je kritično.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track