DOLIJAO JOŠ JEDAN SARADNIK: Policija uhapsila osobu kojoj je terorista iz Nice slao poruke
Foto: AP, Twitter

Nabavljao mu oružje

DOLIJAO JOŠ JEDAN SARADNIK: Policija uhapsila osobu kojoj je terorista iz Nice slao poruke

Planeta -

Francuska policija uhapsila osobu kojoj je terorista iz Nice slao jezive SMS poruke samo nekoliko trenutaka pre stravičnog pokolja na šetalištu u Nici.

"Nećemo otkrivati detalje o 6 osoba koje su u pritvoru. Oni su osumnjičeni da su pomagali teroristi i nabavljali mu oružje", rekao je tužilac Fransoa Molins.

On je naveo i da je pregledom Bulelovog računara i telefona otkriveno da je on na internetu pretraživao podatke o ID i drugim džihadističkim grupama, kao i da je gledao snimke nasilja.

"On je na internetu pretraživao informacije o napadu na noćni klub u Orlandu u SAD, u kojem je islamski ekstremista ubio 50 osoba. On je svakog dana pregledavao snimke vezane za Kuran i religijske kanale koje Islamska država koristi kao svoju propagandu", ispričao je, dodavši da njegova povezanost sa Islamskom državom još uvek nije potvrđena.

Terorista iz Nice Muhamed Bulel poslao je više SMS poruka samo nekoliko minuta pre nego što je krenuo u krvavi pokolj iz kojih se vidi da se lagano pripremao za teroristički napad.

"Dobro je. Imam opremu", glasi jedna poruka uoći masakra. "Donesi još oružja. Donosim za 5", piše u drugoj, potvrdili su sudski izvori za francusku televiziju.

Poruke su poslate samo nekoliko trenutaka prije nego što je Bulel krenuo da gazi ljude po promenadi. Pronađene su u mobilnom telefonu koji se nalazio u kamionu zajedno sa njegovom vozačkom dozvolom i kreditnom karticom.

(EKP/ Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track