Podrška Grčkoj da ostane u evrozoni

Na samitu G8 odlučeno da se krene s oporavkom privrede

Podrška Grčkoj da ostane u evrozoni

Planeta -
Svetski lideri su se založili na samitu G8 u Kemp Dejvidu za ostanak Grčke u evrozoni, obećavši da će preduzeti sve neophodne korake da se izbore s finansijskim metežom koji je nastao usled evropske dužničke krize

VAŠINGTON - Obećali pomoć.Svetski lideri su se založili na samitu G8 u Kemp Dejvidu za ostanak Grčke u evrozoni, obećavši da će preduzeti sve neophodne korake da se izbore s finansijskim metežom koji je nastao usled evropske dužničke krize.

Lideri osam najrazvijenijih zemalja sveta našli su srednji put, založivši se za strogu budžetsku kontrolu, ali i politiku privrednog rasta, umesto samo politike štednje, koja je dosad pominjana. Obavezujemo se da ćemo preduzeti sve neophodne korake da bismo ponovo ojačali naše ekonomije i da bismo se izborili s finansijskom krizom.- Primetno je da Nemačka lagano odstupa od svog dosadašnjeg tvrdog stava da je samo politikom štednje moguće izaći iz krize. Učinićemo sve što je potrebno da bismo garantovali finansijsku stabilnost u evrozoni - rekao je predsednik EU Herman van Rompej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track