KORZIKANCI ZAPRETILI DŽIHADISTIMA: Napadnete li ovaj deo Evrope, gorko ćete zažaliti!
Foto: Youtube/Printscreen

Militanti upozoravaju

KORZIKANCI ZAPRETILI DŽIHADISTIMA: Napadnete li ovaj deo Evrope, gorko ćete zažaliti!

Planeta -

Grupa militanata s Korzike upozorava teroriste Islamske države da će im žestoko uzvratiti izvedu li bilo kakav napad na njihovom ostrvu. Istovremeno, pozivaju sve korzikanske muslimane na jedinstvo.

Ogranak FLNC "22. oktobar" separatističke organizacije Nacionalni oslobodilački front Korzike, u izjavi za lokalni list, upozorava da će na svaki teroristički napad na tlu Korzike “odgovoriti promptno, žestoko i bez imalo griže savesti”. Za eventualni teroristički napad na Korzici bi, dodaju, uveliko bila odgovorna i francuska Vlada.

"Vaša srednjovekovna filozofija nas nimalo ne plaši”, kazali su korzikanski nacionalisti pozivajući na “hladnokrvno suočavanje s varvarizmom”. Korzikanske muslimane pozivaju da odbace radikalni islam i upozore vlasti na sve one koji ga zagovaraju i koji su radikalizovani. "Ako ISIL preduzme bilo kakvu akciju na našem tlu možemo ga pobediti samo ujedinjeni”, kažu.

MAFIJAŠKI BOS PORUČIO ISLAMSKOJ DRŽAVI: Klonite se Njujorka, to je naš grad!

"Dogodi li se ovde ikakva tragedija francuska Vlada će snositi odgovornost za to jer oni znaju ko su radikalni islamisti na Korzici”, upozoravaju Korzikanci i pozivaju Vladu da prekine učestvovanje u vojnim intervencijama protiv ISIL-a koje im se vraćaju kao bumerang.ISIL-ovi džihadisti su, kako kažu iz ove organizacije, već pokušali napade na Korziku, ali su ih korzikanski militanti osujetili u tome. Francuska vlada i policija, međutim, nisu o tome izvestile javnost.

FLNC 22. oktobar je ilegalni korzikanski nacionalistički pokret nastao 2002. posle nemira na Korzici 90-ih godina prošlog veka, kad se stranka FLNC raspala na tri grupe – FLNC 22 oktobar, FLNC-UC, i FLNC-1976.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track