Braća izgradila Nojevu barku!

Senzacionalna arhitektura

Braća izgradila Nojevu barku!

Planeta -
Kineski milijarderi Valter, Rejmond I Tomas Kvok za 17 godina napravili Nojevu barku od 138 metara i sa 67 vrsta životinja

HONGKONG - Za njih nema potopa.Kineska braća, milijarderi Tomas, Valter i Rejmond Kvok, izgradili su velelepnu kopiju Nojeve barke, dugačku 138, a široku 23 metra. Za taj veliki projekat trebalo im je 17 godina, a inspirisao ih je crtež broda jedne devojčice. U svoju barku su smestili lutke 67 parova različitih vrsta životinja. Plovilo se nalazi u jednom tematskom parku u blizini Hongkonga, a prvi put je otvoreno za posetioce 2009. Park vodi Hrišćanska zajednica, a glavni cilj im je da njome promovišu mir i jedinstvo.

Inače, barka ne pluta po vodenoj površini, već je prizemljena, iako u potpunosti ispunjava sve uslove da bude pravi brod. Arhitekte su posebno vodile računa o njenoj unutrašnjosti i komforu. Svi prozori su joj dvostruko zastakljeni, a u njoj se nalazi ekskluzivan restoran s najrazličitijim specijalitetima, kao i udobne spavaće sobe. U prostorijama za odmor mogu se naći živi primerci egzotičnih životinja, poput morskih puževa, tukana i retkih vrsta riba.

Direktor parka u kojem se nalazi barka braće Kvok, Metju Pajn, rekao je da su arhitekte imali viziju da stvore nešto izuzetno i da su to i uradili.

- Razlog zbog kojeg su se odlučili da ovekoveče taj trenutak iz Biblije je što su želeli da pošalju posebnu poruku Hongkongu, Kini i celom svetu. U životu se uvek susrećemo s poplavama, teškim odlukama i problemima. Noje, koji je uspeo da prevaziđe najveće iskušenje, trebalo bi da bude inspiracija svim ljudima da se tako bore sa teškoćama - objasnio je Pajn.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track