OSVETA: Ubijen sinajski džihadista koji je srušio ruski avion!
Foto: Reuters

Egipatska vojska likvidirala lidera terorista

OSVETA: Ubijen sinajski džihadista koji je srušio ruski avion!

Planeta -

U pitanju je Abu Dua el Ansari, koji je likvidiran zajedno sa 45 svojih saradnika

KAIRO - Egipatska armija je u vazdušnom udaru likvidirala vođu Islamske države na Sinajskom poluostrvu, koji je odgovoran za obaranje ruskog putničkog aviona u oktobru 2015, kada je poginulo svih 224 putnika i članova posade.U pitanju je Abu Dua el Ansari, koji je likvidiran zajedno sa 45 svojih saradnika. Oni su eliminisani u seriji vazdušnih udara na grad Ariš na Sinajskom poluostrvu. U bombardovanju je uništeno i veliko skladište municije i oružja koje je koristio ovaj ogranak Islamske države. Ova grupa sebe naziva Vilajet Sinaj i postoji već pet godina.

- Ova operacija je osvetila naše mučenike i kaznila sve militante i njihove lidere - saopštio je portparol egipatske armije.On je potvrdio da su za preciznost operacije od velikog značaja bili obaveštajni podaci.Avion kompanije „Metrodžet“ bio je na letu od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga.

- Nećemo obrisati suze iz našeg srca. One će zauvek ostati. Nećemo stati dok ne nađemo i kaznimo kriminalce koji su odgovorni za ovaj zločin - rekao je tada Vladimir Putin, predsednik Rusije. Ova teroristička grupa je od 2011. izvela više terorističkih napada, u kojima je ubijeno nekoliko desetina stranih turista, pripadnika egipatske armije i civila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track