TRAMP OPET OPLEO PO HILARI: Ona je na neuravnotežena i čudovište
Foto: Ap 25 2016

Predsednička kampanja

TRAMP OPET OPLEO PO HILARI: Ona je na neuravnotežena i čudovište

Planeta -

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp ponovo je uvredio demokratku rivalku Hilari Klinton, rekavši da je ona "na neki način čudovište".

"Drugim delom, ona je slaba osoba. Ona zapravo nije dovoljno jaka da bude predsednik", dodao je Tramp u govoru na skupu u Grin Beju, u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

Tramp je nazvao Hilari Klinton "neuravnoteženom" i rekao da ona nema integritet koji je potreban za rad u Beloj kući.

Agencija AP navodi da Trampovi komentari dolaze pošto su ga visoki zvaničnici Republikanske partije zamolili da se usredsredi na napadanje Klintonove, a ne članova svoje partije.

Tramp podržao Rajana i Mekejna

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp, koji je zavađen sa nekim od najuticajnijih republikanaca, ipak je danas dao podršku za reizbor lidera Predstavničkog doma Pola Rajana i senatora iz Arizone Džona Mekejna, izjavljujući da im je potrebno jedinstvo da bi pobedili na novembarskim izborima."Potreban mi je republikanski Senat i republikanski Predstavnički dom da bi se sprovele sve promene koje moramo učiniti", rekao je Tramp na skupu u Grin Beju u državi Viskonsin, iz koje potiče Rajan."Nećemo se uvek slagati, ali naša su neslaganja prijateljska", dodao je Tramp, prenosi AP.On je ranije izjavljivao da još nije spreman podržati dvojicu kongresmena koji su mu upućivali kritike i oklevali da podrže njegovu predsedničku kandidaturu.

Tramp je takođe optužio američkog predsednika Baraka Obamu da je lagao Amerikance o okolnostima koje se odnose na isplatu 400 miliona dolara u gotovini Iranu.

Bela kuća je navela da isplata nema nikakve veze s oslobađanjem četvoricu Amerikanaca koji su držani kao taoci u Iranu, već da SAD vraćaju novac Iranu u skladu s sporazumom kojim je okončana iranska talačka kriza 1981. godine. Tokom talačke krize 1981. su 52 službenika američke ambasade u Teheranu držana kao taoci.

Tramp je izjavio da je objašnjenje predsednika "jednostavno laž".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track