Najnovije vesti

Samoubica preživeo pad sa Nijagarinih vodopada
Foto: Rojters

Samoubica preživeo pad sa Nijagarinih vodopada

Planeta
15:48h
Preskočio zaštitni zid udaljen oko devet metara od ivice vodopada i samovoljno skočio u ponor
1 / 4 Foto: Beta

NJUJORK - Muškarac star oko 40 godina preživeo je pad sa visine od najmanje 55 metara na Nijagarinim vodopadima gde je skočio u očiglednom pokušaju da izvrši samoubistvo, prenosi AP.Prema svedočenju očevidaca, on je u utorak ujutro preskočio zaštitni zid udaljen oko devet metara od ivice vodopada i samovoljno skočio u ponor.Teško povređen, samoubica je izronio iz vodene bujice i uspeo da se sam domogne obale.Policija je saopštila da je helikopterom prebačen u bolnicu sa teškim povredama grudnog koša, ali da je bio u svesnom stanju. Lekari očekuju da će preživeti.

On je tek treća osoba na svetu koja je uspela da preživi taj stravični pad i udarac o vodu. Spasilačka ekipa na veličanstven način izvukla ga je iz vodene stihije pomoću helikoptera za pola sata. Prema rečima jednog od članova tima, samoubica je zadobio teške povrede grudnog koša i pluća, a ima i slomljena rebra, zbog čega je odmah prebačen u bolnicu u Hamiltonu.

Kanadska policija je ispitala svedoke i objavila da je muškarac prešao zaštitni zid koji se nalazi oko sedam metara iznad ivice vodopada i namerno skočio u vodeni kovitlac.

Jedan od glavnih čuvara na Nijagarinim vodopadima, Dan Orescanin, objasnio je da je muškarac imao mnogo sreće.- Kad smo dobili informaciju šta se dogodilo, odmah smo došli na mesto nesreće. Čovek je u tom trenutku već bio isplivao na površinu i nalazio se u blizini platforme za osmatranje. Verovatno je tamo uspeo sam da se izvuče, jer nije upao u glavnu vodenu struju. Da jeste, reka bi ga odnela - objasnio je on i dodao da je ubica u odličnom stanju, ako se uzme u obzir gde se bacio.

Inače, skok u Nijagarine vodopade preživeo je 2009. tridesetogodišnji Kanađanin, koji je zadobio teške povrede, kontuziju glave i opasnu hipertermiju. Pre njega sigurnu smrt je 2003. izbegao Kirk Džons, koji je bio prvi preživeli samoubica na Nijagari. On je isplivao iz reke sa samo nekoliko ogrebotina, modrica i sa nagnječenjem rebara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...