Najnovije vesti

STIŽE RUSKA OSVETA: Smrt pripadnika FSB na granici s Ukrajinom neće proći bez posledica
Foto: Printscreen YouTube

Na granici sukoba

STIŽE RUSKA OSVETA: Smrt pripadnika FSB na granici s Ukrajinom neće proći bez posledica

Planeta

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da smrt pripadnika ruskih službi, do koje je došlo u oružanim sukobima na granici između Krima i Ukrajine proteklog vikenda, neće proći bez posledica, javlja Rojters.

Pokušaji destabilizovanja situacije na Krimu će propasti, dodaje se u saopštenju, uz poziv drugim zemljama da izvrše pritisak na Ukrajinu da se uzdrži od bilo kakvih opasnih koraka.

Rusija je ranije saopštila da su jedan ruski vojnik i jedan pripadnik ruske bezbednosne službe FSB ubijeni u sukobima, dok Ukrajina poriče da je do tih sukoba došlo, podseća britanska agencija.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusiuje je danas, takođe, saopštilo imena dvojice osumnjičenih koji su privedeni u vezi sa osujećenim pokušajem terorističkih napada na Krimu, prenosi Tas s.

Osumnjičeni su Jevgenij Panov i Andrej Zahtej, navodi se u saopštenju.

"Ruska strana je izvela niz operacija na teritoriji Krima kako bi likvidirala mrežu agenata obaveštajne službe Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine", dodaje se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je preciziralo da su među osumnjičenima u vezi sa terorističkim napadima i ruski i ukrajinski državljani.

"Svi oni sada daju iskaze", navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva.

Takođe se ističe da je "Moskva ozbiljno zabrinuta znog nedelovanja vlade u Kijevu u pogledu sve oštrije neprijateljske retorike i nasilnih akcija koje preduzimaju ili planiraju takozvani dobrovoljni bataljoni i drugi ekstremisti".

Rusko ministarstvo zaključuje da je to što "Zapad žmuri pred ratobornom retorikom ukrajinskog predsednika imalo odlučujuću ulogu u njegovoj odluci da organizuje provokaciju na Krimu", navodi ruska agencija.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...