Najnovije vesti

(VIDEO) DOJAVA O PUCNJAVI BILA LAŽNA: Ponovo otvoreni terminali na njujorškom aerodromu JFK
Foto: Printscreen YouTube

Vraćaju se u normalu

(VIDEO) DOJAVA O PUCNJAVI BILA LAŽNA: Ponovo otvoreni terminali na njujorškom aerodromu JFK

Planeta

Međunarodni aerodrom "Džon Ficdžerald Kenedi" u Njujorku danas je ponovo otvorio dva terminala, koja su evakuisana posla lažne vesti da je na tom području bilo pucnjeva iz vatrenog oružja.

 

Ej-Bi-Si njuz navodi da je malo iza ponoći po američkom vremenu njujorška policija objavila da je na terminalima sve provereno i utvrđeno da nije bilo pucnjave.

"Do sada nisu pronađene bilo kakve čaure od metaka, ili drugi dokazi da su pucnjevi ispaljeni.Terminal je evakuisan iz predostrožnosti... Znatne snage policije prisutne su na aerodromima 'Dž-Ef-Kej' i 'La Gvardija'. Istraga se nastavlja", navele su američke vlasti u saopštenju koje prenosi AFP.

Agencija navodi da je zbog lažne uzbune na terminalima jedan i osam došlo do paničnih scena, masovne evakuacije i velikih kašnjenja u avio-saobraćaju.

"Lezite na zemlju! Mičite se, mičite, mičite!", vikali su policajci koji su branili putnicima da razgovaraju telefonom ili snimaju to što se dešava, a jedan čovek je uhapšen pošto je pokušao da uslika scene haosa.

Američka Federalna administracija za avijaciju je saopštila da je iz "bezbednosnih" razloga privremeno važila zabrana poletanja i sletanja letelica.

Novinar AFP navodi da je bio među putnicima koji su sat i po vremena proveli na pisti čekajući da se situacija razjasni.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...