REDITELJ MAJKL MUR: Tramp ne želi da bude predsednik, evo zašto je krenuo u kampanju
Foto: Shutterstock, Profimedia

Neobična teorija

REDITELJ MAJKL MUR: Tramp ne želi da bude predsednik, evo zašto je krenuo u kampanju

Planeta -

Reditelj Majkl Mur, autor niza dokumentaraca, od kojih je najpoznatiji "Farenhajt 9/11", tvrdi kako cilj Donalda Trampa uopšte nije da postane novi američki predsednik.

Tramp, tvrdi Mur, sabotira sopstvenu kampanju kako bi izbegao pobedu na izborima.

U svom blogu na Hafington Postu Mure je napisao kako je Donald Tramp u predsedničku kampanju ušao samo zbog pregovaračke strategije, kako bi od NBC-a iskamčio bolji ugovor.

Naime, ta TV kuća je nekada prikazivala njegov rialiti šou "The Apprentice" (Šegrt), ali Tramp je dobio otkaz pošto je meksičke imigrante nazvao dilerima i silovateljima na početku kampanje.

Kako tvrdi Mur, Tramp je nastavio kampanju samo kako bi podigao svoju vrednost u očima drugih televizijskih mreža.

"A tada se nešto dogodilo. I da budemo iskreni, da se to dogodilo vama, možda biste reagovali na isti način. Tramp je, na sopstveno iznenađenje, zapalio zemlju, posebno deo stanovništva koji se tradicionalno protivio milijarderima", kaže Mur i dodaje kako je Trampa opila pažnja koju je privukla njegova kampanja.

"Tramp se ponovo zaljubio u sebe i ubrzo je zaboravio na svoj plan oko televizijskih kuća i unosnog ugovora za njegov TV šo. Više nije bio samo kralj pregovora, postao je kralj sveta", piše Mur.

Na kraju, Mur tvrdi da bi se Tramp pre odrekao republikanske nominacije nego da izgubi predsedničke izbore.

"Verujte mi, upoznao sam ga. Proveo sam poslepodne s njim. On bi radije pozvao Klintonovu i Obamu na svoje venčanje, nego da ispadne gubitnik u izbornoj noći", zaključuje Mur.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track