(VIDEO) STRAVIČNA NOVA TAKTIKA DŽIHADISTA: Spremili samoubice koje će biti teško zaustaviti
Foto: Printscreen/YouTube

Deca u službi monstruma

(VIDEO) STRAVIČNA NOVA TAKTIKA DŽIHADISTA: Spremili samoubice koje će biti teško zaustaviti

Planeta -

Od terorista iz takozvane Islamske države čovečanstvo je poslednjih godina naviklo na najgore što ljudski rod može da zamisli, ali sada spremaju nešto još gore.

Varvari koji okupiraju teritoriju Sirije i Iraka ne prezaju od najmorbidnijih i najbrutalnijih taktika i načina delovanja.

Međutim, informacije koje danas dolaze iz Iraka i Turske daju jednu novu dimenziju terorističkom delovanju Islamske države.

Pošto je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan otkrio kako je samoubilački napad na kurdskoj svadbi na jugu Turske izvelo dete, iz Iraka stižu informacije kako je još jedno dete-samoubica uhvaćeno pre nego što je izvelo napad.

Kako prenose lokalni mediji, kurdske Pešmerge su u iračkom gradu Kirkutu uhapsile dete, starosti 12-13 godina, koje je bilo obučeno, naoružano i spremno da izvede samoubilački napad.

Čini se kako je nova taktika Islamske države slanje dece u samoubilačke misije, što bi moglo dodatno da zakomplikuje sigurnosnu situaciju u svetu, s obzirom da će sigurnosne agencije i tajne službe jako teško moći da pronađu decu-teroriste.

(info-ks.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja