(VIDEO) DIZALI AUTO DA SPASU DECU: Bliznakinje (13) preživele gaženje automobilom, brat (10) poginuo
Foto: Facebook

Stravično

(VIDEO) DIZALI AUTO DA SPASU DECU: Bliznakinje (13) preživele gaženje automobilom, brat (10) poginuo

Planeta -

Nija i Jajla Mekdermot šetale su ulicom u predgrađu Londona Pendžu s bratom Mekajom i ujnom Rozi Kuper (36) i njenom ćerkicom (7) kad je na njih ukradenim kolima naleteo kriminalac.

Jedan svedok kaže da je video kako je crni "ford fokus", bežeći od dva policijska auta, izgubio kontrolu i pokosio decu na ulici.

"Vozač je izgubio kontrolu i pogazio porodicu koja je hodala trotoarom u ulici Lenard", kaže on. Lopov (23) je izašao iz "forda fokusa" i počeo da beži, ali je brzo uhvaćen i odgovaraće za ubistvo u brzoj vožnji i krađu automobila.

Ovako je zlikovac uhapšen.

Za to vreme trajala je agonija devojčica, koje su bile prignječene ispod auta. Jedan muškarac je odmah pritrčao, a onda mu se 20-ak prolaznika pridružilo i zajedno su podigli auto dovoljno da deca mogu da ispužu napolje.

Nažalost, njihov mlađi brat Mekaja i njihova ujna Rozi nisu imali sreće. Mekaja je bio živ kad su prolaznici pritekli u pomoć. Svedok Vanesa Vesel (18) kaže da je dete dobro izgledalo, "ali kad sam se vratila da kažem devojčicama da im je brat dobro, on je klonuo i preminuo". Veselova je tada čula i sirene ambulantnih kola i otrčala da im pokaže put, ali bolničari su samo mogli da dečaka proglase mrtvim.

"Pokušala sam da oživim tu gospođu (ujnu blizankinja). Davala sam joj veštačko disanje, ali nije reagovala", dodaje Veselova

Suludi vozač je zakačio i Rozinu ćerkicu. Malena je prebačena u bolnicu s teškim povredama nogu.

"Vrištala je 'ne osećam noge'", priča jedan potreseni prolaznik.

"Čuli smo tresak koji je potresao jutro i pogledali napolju. A tamo smo videli tela pod autom. Moj partner izašao je da pomogne da se kola podignu. To je najužasnija stvar koju sam videla. Toliko mi je žao te porodice", ispričala je novinarima Keri Brejli (55), koja živi u komšiluku. Njen partner, Din Berdžiz (52), kaže da je troje dece bukvalno bilo pregaženo i da su i bliznakinje povređene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track