Još dva jaka potresa u Italiji

Panika

Još dva jaka potresa u Italiji

Planeta -
Novi zemljotresi, jačine 4,3 i 3,2 stepena po Rihteru, dogodili su se oko ponoći

RIM - Dva naknadna jaka potresa dogodila su se noćas na severoistoku Italije i još više ošetila zgrade i izazvala paniku među stanovništvom, koje se još oporavlja od zemljotresa od pre četiri dana.

Novi potresi, jačine 4,3 i 3,2 stepena Rihterove skale, dogodili su se oko ponoći, a lokalni mediji navode da je tokom noći ovu oblast pogodilo čak 18 naknadnih potresa, prenosi agencija Frans pres.

"Strah se vratio", izjavio je Fernando Ferioli, gradonačelnik mesta Finale Emilija, koje je najteže pogođeno zemljotresom u kojem je u nedelju poginulo šestoro ljudi, a oko 6.000 stanovnika ostalo bez krova nad glavom.

Kapaciteti privremenih skloništa, napravljenih nakon zemljotresa pre četiri dana, potpuno su popunjeni, a čitave porodice su zbog novih potresa celu noć provele u svojim automobilima.

"Crvena zona" u centru grada, kojoj su vlasti zabranile pristup zbog velike opasnosti od rušenja oštećenih zgrada, ponovo je proširena.

Italijanska vlada je u utorak proglasila 60-dnevno vanredno stanje u pogođenom regionu i obećala 50 miliona evra pomoći za obnovu kuća i porodičnog biznisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track