BLUDNIČILI U KOLIMA: Marokanski političari koji propovedaju moralnu čistoću uhvaćeni u preljubi
Foto: Printscreen YT

Licemerstvo

BLUDNIČILI U KOLIMA: Marokanski političari koji propovedaju moralnu čistoću uhvaćeni u preljubi

Planeta -

Dvoje istaknutih marokanskih političara, čelnika tamošnjeg Pokreta za jedinstvo i reforme, uhvaćeni su prošle subote kako imaju odnose u automobilu na jednoj plaži.

Ali, nije riječ tek o običnom seks-skandalu u kakve često znaju da se uvaljaju političari širom sveta. Naime, 63-godišnji Moulej Omar Benhamad i 62-godišnja Fatima Nedžar koji su uhvaćeni, pripadnici su izrazito konzervativnog islamističkog pokreta koji zagovara moralnu i telesnu čistoću. Ista stroga načela i sami ljubavnici-preljubnici su do sada strastveno propovedali.

Optuženi za preljubu i korupciju

The Independent piše kako su njih dvoje – on oženjen i otac sedmoro dece, a ona udovica i majka šestoro – uhvaćeni u "nečistoj" radnji na plaži lučkog grada Mohamedia, severno od Kazablanke.

Par je uhapšen i pritvoren, a potom pušten do suđenja uz optužnicu za preljubu i korupciju. Oboje su visokopozicionirani članovi pokreta koji je deo sve snažnije islamističke Stranke pravde i razvoja, osnovane po uzoru na istoimenu vladajuću partiju u Turskoj kojoj je na čelu Redžep Tajip Erdogan.

Za preljubu godinu dana zatvora

Čelnici te stranke osudili su "posrnuće" dvoje njihovih istaknutih članova rekavši da se radi o "krajnje ozbiljnoj grešci" i "kršenju načela pokreta i vrednosti za koje se zalažu".

Benhamad je pred istražiocima navodno rekao da s Nadžar već živi u izvanbračnoj zajednici i da njegova zakonita žena ne namerava da ga tuži zbog preljuba.

Inače, vanbračni seks u Maroku je zakonom zabranjen i kažnjava se zatvorom i do godinu dana.

(Independent/ Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track