PERES I DALJE KRITIČNO: Šlog izazvao obilno krvarenje, bivši premijer Izraela u veštačkoj komi!
Foto: AP

Na odeljenju intenzivne nege

PERES I DALJE KRITIČNO: Šlog izazvao obilno krvarenje, bivši premijer Izraela u veštačkoj komi!

Planeta -

Noć nakon što je doživeo moždani udar, bivši izraelski predsednik Šimon Peres je u i dalje u teškom stanju, javljaju mediji.

Načelnik izraelske bolnice u kojoj je zbrinut bivši izraelski predsednik Šimon Peres, sinoć izjavio je da je šlog izavao "obilno krvarenje" i da se pacijent nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Dr. Icik Kreiš, obratio se novinarima okupljenim ispred bonice u blizini Tel Aviva, rekavši da je Preres podvrgnut brojnim testovima.

Peresov sin, Šemi Peres, izjavio je da "situacija nije laka", ali da se "porodica moli za svog oca" kao i da su i dalje optimistični, prenosi AP.

Bivšeg izraelskog predsednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir, 93-godišnjeg Šimona Peresa lekari su stavili u veštački izazvanu komu, nakon što je danas primljen u bolnicu zbog moždanog udara, saopštila je njegova služba za odnose sa medijima.

"Šimone, volimo te i cela nacija želi da se oporaviš", naveo je u saopštenju premijer Izraela Benjamin Netanijahu, prenosi Rojters.

Peres (93) je juče primljen u bolnicu nakon moždanog udara.

AFP je prethodno preneo da je Peres, koji je bio i premijer Izraela, hospitalizovan u bolnici "Tel Hašomer", da se nalazi u stabilnom stanju i da je u potpunosti svestan. Agencija podseća da je Peres bio arhitekta privremenog mirovnog sporazuma sa Palestincima iz 1993, poznatog kao Sporazumi iz Osla.

Kao rezultat, godinu dana kasnije dobio je Nobelovu nagradu za mir zajedno sa tadašnjim izraelskim premijerom Jicakom Rabinom i palestinskim vođom Jaserom Arafatom.

Postao je premijer Izraela nakon što je izraelski desničar, koji se protivio mirovnom sporazumu, ubio Jicaka Rabina u novembru 1995. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja