Preko 200 leševa leži na Mont Everestu, a evo kako ih koriste alpinisti (FOTO)
Foto: Profimedia

Surovo preživljavanje

Preko 200 leševa leži na Mont Everestu, a evo kako ih koriste alpinisti (FOTO)

Planeta -

Najviša planina sveta nudi veliki izbor načina na koji može da vas ubije - od propadanja u ledeni ambis, do gušenja usled nedostatka kiseonika

Mont Everesta Tela više od 200 alpinista danas leže na padinama Mont Everesta, a neka od njih mogu se videti kako vire iz snega duž alpinističkih staza.

Uprkos opasnostima koje na najvišoj planini sveta neprestano vrebaju iz svih pravaca, alpinisti i dalje masovno dolaze u nadi da će osvojiti legendarni vrh. Kako je veliki broj leševa otkriven duž ruta kojima prolaze grupe, mnogi od njih su dobili nadimke i penjačima služe kao svojevrsni orijentiri.

Tako na primer telo indijskog alpiniste prozvanog "Zelene čizme, koji je preminuo 1996. godine, nalazi se u blizini pećine pored koje se mora proći na putu ka vrhu. Alpinisti koriste njegove upečatljive zelene čizme kako bi odredili koliko im još treba do vrha.Pročitajte još na portalu Newsweek:

Upale, karcinomi i meci: Kratka istorija zdravlja američkih predsednika (FOTO)

Kako da studenta učinite srećnim: Dajte mu da uradi selfi!Zna se gde je "dolče vita": Ovo je mapa stope samoubistava u Evropi (FOTO, MAPA)

Deca najbogatije zemlje sveta se zbog gladi okreću prostituciji​Revolucionarno: Naučnici stvorili život iz neoplođenog jajeta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track