(VIDEO) ISTRAGA EKSPLOZIJE U NJUJORKU: FBI saslušao petoricu, ali nikog nije optužio za napad
Foto: Reuters

Nema optužnica

(VIDEO) ISTRAGA EKSPLOZIJE U NJUJORKU: FBI saslušao petoricu, ali nikog nije optužio za napad

Planeta -

Američke federalne vlasti privele su pet osoba zbog moguće povezanosti za jučerašnjom eksplozijom u Njujorku, prenose lokalni mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Njujorški ogranak FBI objavio je na svom nalogu na Tviteru nalogu da "niko nije optužen zbog povezanosti sa eksplozijom u okolini Čelsija", u kojoj je povređeno 29 osoba. Kako primećuje AFP, FBI nije pomenuo nikakva privođenja.

"Zaustavili smo saobraćaj radi potreba istrage, ali niko nije optužen za bilo kakav zločin. Istraga se nastavlja", saopštio je Njujorški FBI preko Tvitera. Saobraćaj je blokiran oko 9:30 ujutru, na mostu Veracano koji povezuje Bruklin sa Stetn ajlendom.

U jednom automobilu pronađeno oružje, piše Njujork dejli njuz i dodaje da je jedna osoba identifikovana na snimku nadzornih kamera, ali da je ostalo nejasno da li se on nalazi među petoricom privedenih. Portparol policijske uprave Njujorka je odbio da potvrdi pisanja medija, samo je potvrdio da je "istraga u toku", prenosi AFP.

Druga bomba, koju je policija pronašla četiri bloka dalje od mesta eksplozije, predata je FBI-ju i nalazi se u Virdžiniji, u laboratoriji za forenzičko ispitivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track