(UZNEMIRUJUĆE) ISTINITE PRIČE OD KOJIH SE LEDI KRV: Mleli fetuse zbog crne magije i bolje potencije!
Foto: Shutterstock

Jezivo

(UZNEMIRUJUĆE) ISTINITE PRIČE OD KOJIH SE LEDI KRV: Mleli fetuse zbog crne magije i bolje potencije!

Planeta -

Iako živimo u eri nauke, ljudi iz mnogih kultura i zemalja i dalje veruju da im delovi leševa mogu poboljšati zdravlje ili im unaprediti seksualni život. Zbog toga se i danas godišnje skrnave desetine hiljada tela, a ovo su samo neki od takvih slučajeva.

5. Mleveni fetusi u kapsulama

Sredinom 2012. godine policija je u Južnoj Koreji zaplenila hiljade kapsula u kojima se nalazilo tkivo mrtvih fetusa - u prahu. Na njima su bile deklaracije za tablete koje podižu energiju, no to je, dakako, bio samo paravan. Ispada, naime, da u Kini i Južnoj Koreji postoji poprilično velika potražnja za prahom od mrtvih fetusa za koji se veruje da kod muškaraca povećava plodnost i potenciju.

Fetusi i mrtvorođena deca se prvo zamrzavaju, a onda i suše u mikrotalasnim pećima. Nakon toga se melju i mešaju sa različitim biljem te stavljaju u kapsule.

4. Šestoro novorođenčadi u zlatu

Te iste, 2012. godine, tajlandska je policija u hotelu u Bangkoku nakon dojave pronašla tela šestoro dece. Istraga je pokazala da se radi o prženim i sušenim telima dece novorođenčadi stare između dva i šest meseci. Sva su tela bila umotana u zlatne listove, a pronađena su u prtljagu britanskog građanina Čov Hok Kuena.

Dva su tela trebalo da stignu do Tajvana za korišćenje u ritualima crne magije gde su se mogla prodati za šest puta više cenu nego na Tajlandu. Opsežna policijska istraga otkrila je ceo lanac krijumčarenja leševa novorođenčadi te baze klijentele koja je učestvovala u ritualima crne magije.

3. Krijumčarenje mumija

Sredinom 2011. godine američka federalna policija razbila je poslednji krijumčarski lanac mumija koje su stizale iz Egipta za različite namene - od ilegalnog kolekcionarstva do zadovoljavnja kanibalskih pobuda. Kako bi prikupili dovoljno dokaza, istražitelji su na slučaju radili punih osam godina, a počinioci su na kraju dobili razočaravajuće male novčane kazne.

Ali to je zapravo tek nastavak tradicije evropskih elita, posebno one britanske, koja je godinama kupovala drevne mumije. One su se vadile iz grobnica, stavljale na brodove za Britaniju, a tamo u obliku praha prodavale bogatoj aristokratiji koja je verovala da će ih on izlečiti od brojnih bolesti i povećati im seksualnu potenciju. Iako možda zvuči pomalo bizarno, Evropljani su na taj način gotovo potpuno opustošili drevne grobnice nakon čega su se počeli zadovoljavati i sa tek nekoliko godina starim leševima.

2. Glava i lobanje u prtljagu

U februaru 2006. godine službenici na američkom aerodromu u kovčegu jedne putnice pronašli su - ljudsku glavu. Ona je bila sasušena i gotovo mumificirana, a na lobanji su još bili zubi, malo kože i kosa. Kada su je zaprepašćeno upitali zašto to nosi u prtljagu, ona im je mirno rekla da joj glava treba za vudu obrede i za teranje 'zlih duhova'.

Nešto se slično 2014. godine dogodilo na jednom od aerodroma u Meksiko Siriju. Tamo su naime službenici pronašli 2 ljudske lobanje unutar plišanog medvedića. Policija je potom uhapsila trgovca biljem Fidenkio Apariko Ramireza, a on je razotkrio celo crno tržište ljudskim kostima. Njegove su dve lobanje konkretno bile na putu za SAD po narudžbi pripadnika Santerija, religije koja meša katolicizam i verovanja Zapadne Afrike.

1. Pogrebno preduzeće sa jezivom tajnom

Godine 2005. američka policija je u Bruklinu razotkrila pogrebnim preduzeće čiji su vlasnici iz tela preminulih bez ičijeg odobrenja vadili kosti, tetive i srčani zalisci. Sve se to vadilo u tajnoj prostoriji za koju nisu znali svi zaposleni preduzeća, a izvađene su se kosti nadomeštale - cevima.

Kroz pune četiri godine u preduzeću je oskrvnjeno 1.077 tela, a svi su izvađeni delovi prodavani za transplantaciju. Time su rizikovali živote brojnih pacijenata koji su primali neproverene delove tela

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track