ON JE NAJHUMANIJI KRALJ NA SVETU: Otišao u Kanadu da radi kao baštovan, razlog će vas oduševiti
Foto: Printscreen Yt

Netipičan plemić

ON JE NAJHUMANIJI KRALJ NA SVETU: Otišao u Kanadu da radi kao baštovan, razlog će vas oduševiti

Planeta -

Erik Manu, kralj jednog zapadnofričkog plemena u Gani, otišao je u Kanadu da se bavi baštovanstvom ne bi li tako sakupio novac za zdravstveno osiguranje za svoje podanike.

Manu je nasledio krunu kada je njegov ujak Dat (67) preminuo prošle godine. Pošto je živeo tri godine u Kanadi, sa ženom i sinom, Manu se vratio na jug Gane da bi preuzeo presto.

"To je veliko iskustvo. U pitanju je moje nasledstvo, kultura i tradicija mog naroda", priča ovaj plemeniti kralj.

Sada se vođa Akan plemena iz sela Adansi Aboabo, vratio u Kanadu. On je tu nastavio da se bavi baštovanstvom, kako bi zaradio dovoljno para.

"Ponekad, kad odemo na posao i kažu mi 'Ti si poglavica, video sam te na TV-u. Zašto se baviš ovim?' ", priča Erik Manu.

Kada je prvi put došao u Kanadu, njegova direktorka Suzan Votson, osnovala je fondaciju “Do Meseca i nazad”, a mladi kralja vratio se nazad u otadžbinu sa donacijom u vidu školske opreme, odeće, laptopova i lekova.

Suzan Votson je i sama otputovala u Ganu na ceremoniju.

"Oni su predivni spolja i iznutra, ali nemaju apsolutno ništa", rekla je ona tada.

Plemeniti kralj se nada da će sakupiti dovoljno novca tokom višemesečnog boravka u Kanadi, a planira da ga investira u poboljšanje zdravstva.

"Celo selo je neverovatno siromašno. Na klinici radi samo jedna babica i nekoliko sestara. Doktora nema ", kaže Erik Manu.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja