Najnovije vesti

ORBAN I NJEGOVE IDEJE: Migrante treba deportovati na neko ostrvo
Foto: Reuters 15 Sept

Da budu pod nadzorom EU

ORBAN I NJEGOVE IDEJE: Migrante treba deportovati na neko ostrvo

Planeta

Evropska unije treba da okupi i deportuje sve nelegalne migrante i da ih pod nadzorom EU smesti u izbegličke kampove van granica Unije, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

"To bi moglo da bude neko ostrvo, mogao bi da bude deo obale severne Afrike, ali bezbednost i snabdevanje tog područja mora biti garantovano od strane EU iz sopstvenih interesa", rekao je Orban u današnjem intervjuu za portal Origo.

Potom, kako kaže, oni tamo treba da podnesu zahtev za azil, a taj "težak moralni zadatak", smatra, jedina je alternativa naseljavanju migranata po zemljama Evrope gde će, uveren je, izazvati dodatne probleme.

"Postoji samo jedno rešenje koje svima odgovara - i nama koji nismo u nevolji jer smo se branili i zemljama koje su već u nevolji - poput Nemačke", rekao je Orban i ponovio da spoljne granice Evropske unije treba da se ojačaju kako se ne bi ponovio priliv migranata iz 2015. godine.

"Moramo da koristimo granice, one postoje da bi nas zaštitile. Neki zamišljaju svet bez granica, a ja ne bih voleo da vidim promenu svetske civilizacije", rekao je mađarski premijer, a prenosi Rojters.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...