Tinejdžer sejao smrt sa krova
Foto: KURIR

Finska

Tinejdžer sejao smrt sa krova

Planeta -
Uhapšeni 18-godišnjak ubio dvoje i ranio sedmoro

HELSINKI - Dve osobe su poginule, a sedam je ranjeno u Finskoj kada je jedan 18-godišnjak počeo nausmice da puca u gradu Hjuvinka, nedaleko od Helsinkija, saopštila je danas policija.

Šef lokalne policije Marku Tuominen je rekao da je osumnjičeni uhapšen pet sati pošto je sinoć počinio zločin i da se nije opirao hapšenju.

"Osumnjičeni je nađen sa oružjem, između ostalog i sa lovačkom puškom", rekao je on.

Uhapšeni je ubio jednu 18-godišnju devojku i teško ranio dvoje ljudi, od kojih je jedna kasnije podlegla povredama, pucajući sa krova jedne niže zgrade.

Kako navodi agencija Asošijeted pres, ovakvi događaji nisu neuobičajeni u Finskoj, gde prema zvaničnim podacima, 650.000 ljudi poseduje oružje.

Pre četiri godine jedan polaznik kuvarske škole u gradu Kauhajoki na zapadu zemlje ubio je devet svojih kolega i jednog profesora, a potom je izvršio samoubistvo. Godinu dana ranije, jedan 18-godišnjak usmrtio je u gradu Tusuli šest svojih školskih drugova i direktora škole. Finske vlasti su posle toga preduzele korake kako bi poboljšale bezbednnost u školama. Pre dva meseca jedan momak ranio je oca svoje bivše devojke, a pre toga je nasumice pucao po učionici jedne škole na jugu Finske, ali tada srećom ranjenih nije bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=JM2pgSSa6LQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track