IMAO JE ODNOS SA MALOLETNOM PROSTITUTKOM: Za kaznu mora da joj kupi tridesetak knjiga i 2 filma!
Foto: Profimedia

Neočekivano

IMAO JE ODNOS SA MALOLETNOM PROSTITUTKOM: Za kaznu mora da joj kupi tridesetak knjiga i 2 filma!

Planeta -

Sud u Rimu dosudio je neobičnu kaznu klijentu koji je koristio usluge maloletne prostitutke naloživši mu da joj kupi tridesetak knjiga na temu ženskog dostojanstva, javili su italijanski mediji.

Uz dvogodišnju kaznu zatvora, neimenovani 35-godišnjak mora po nalogu suda 15-godišnjakinji uručiti dela među kojima su novele Virdžinije Vulf, Dnevnik Ane Frank, pesme Emili Dikinson, kao i dva filma na temu feminizma.

Sudija Paola Di Nikola donela je presudu nakon istrage pokrenute 2013. u vezi sa lancom prostitucije u Rimu u koji su bile uključene i dve devojke od 14 i 15 godina u predgrađu italijanske prestonice Parioliju.

Tinejdžerke su u svet prostitucije bile namamljene gotovinom "koju su koristile za kupovinu odeće i najnovijih modela mobilnog telefona", navodi se u izveštaju istrage.

Na ranije održanom suđenju lideru lanca prostitucije, koji je osuđen na devet godina zatvora, istaknuto je kako su se maloletnice "bez zadrške odale razvratu kako bi na lak način došle do novca".

"Odluka suda sugeriše da sudija preferira pravni lek koji će pomoći da mlada devojka shvati da je prava 'šteta' koju je pretrpela ona koja se odnosi na njeno dostojanstvo kao žene", napisao je prenoseći vest o neobičnoj kazni italijanski dnevnik Korijere dela sera.

Profesorka filozofije sa univerziteta u Veroni Adriana Kavarero, čije je delo takođe na listi literature koju osuđenik mora kupiti maloletnoj prostitutki, ustvrdila je međutim da bi bolje bilo da je sudija to naložila samom osuđeniku.

"Adolescencija nije vreme za refleksiju, ono što je on napravio puno je gore: odrastao čovek koji je svesno platio za seks sa maloletnicom", kazala je Kavarero.

(Hina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track