(VIDEO) UPUCAN MIGRANT JER JE NAPAO SILOVATELJA SVOJE ĆERKE: Policija ga ubila na licu mesta
Foto: Anadolija

Skandal u izbegličkom centru

(VIDEO) UPUCAN MIGRANT JER JE NAPAO SILOVATELJA SVOJE ĆERKE: Policija ga ubila na licu mesta

Planeta -

Policija je u izbegličkom centru Moabit u Berlinu u utorak uveče ustrelila Iračanina koji je nožem napao Pakistanca kojeg je policija pre toga privela zbog sumnje da mu je seksualno zlostavljao maloletnu ćerku.

Kako su u sredu zajednički saopštili berlinska policija i državno tužilaštvo, 29-godišnji irački izbeglica ustreljen je nakon što je nožem pokušao da napadne 27-godišnjeg Pakistanca kojeg je policija privela zbog sumnje da je seksualno zlostavljao šestogodišnju ćerku ustreljenog Iračanina.

Osumnjičeni Pakistanac je već sedeo u policijskom kombiju sa lisicama na rukama kada se Iračanin zaleteo prema njemu uz povike: "Ovo nećeš preživeti". Nakon toga je policija ispalila nekoliko metaka od kojih je otac devojčice umro na putu u bolnicu.

Ovaj događaj je ponovo podstakao rasprave oko upotrebe elektrošokera.

"Policajci nisu hteli da ga ubiju, ali ako od države ne dobiju na raspolaganje nikakva druga sredstva, oni moraju raspoloživim sredstvima sprečiti linč", rekao je Bodo Pfalzgraf, predstavnik sindikata berlinske policije.

Stručnjaci smatraju da su izbeglički centri "idealno mesto" za pedofile. Samo je u prvom tromesečju ove godine, prema jednom ranijem saopštenju Bundestaga, zabeleženo 128 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track