Za eksploziju u Najrobiju krive loše instalacije
Foto: REUTERS

Nije terorizam

Za eksploziju u Najrobiju krive loše instalacije

Planeta -
U prepunom tržnom centru povređeno tridesetak ljudi

NAJROBI - Uzrok današnje eksplozije u tržnom centru u Najrobiju u kojoj je povređeno gotovo 30 ljudi, najverovatnije je problem sa instalacijama, rekao je šef kenijske policije Metju Itere.

Šef policije se obratio novinarima ispred glavne bolnice u Najrobiju u koju je primljeno 27 povređenih u toj eksploziji."U ovom trenutku možemo da dokažemo da nije reč o bombaškom napadu ili eksploziji (postavljene) bombe.

Preliminarni zaključci nas navode na to da je reč o problemu sa instalacijama", koji je izazvao eksploziju, a potom i požar u trgovinskom centru, kazao je Itere.

Eksplozija se dogodila oko 13 časova po lokalnom vremenu u trgovinskom centru koji se nalazi na aveniji Moi, nazvanoj po bivšem predsedniku Kenije Danijelu Arapu Moiju.

Vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu požar u kojem je oštećen krov zgrade. Više ekipa hitne pomoći odmah je došlo na mesto eksplozije i odvezlo povređene u bolnicu, a policija je blokirala prilaz toj aveniji.

Ekstremistička grupa El-Šabab iz susedne Somalije odavno preti napadima u Keniji. Kenija je u oktobru 2011. godine poslala vojsku duž granice sa Somalijom kako bi se, zajedno sa provladinim snagama u toj zemlji, obračunala sa tvrodokornim ekstremistima, koje je optužila za niz napada na teritoriji Kenije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track