Najnovije vesti

NOVI DETALJI SMRTI POZNATOG TEORETIČARA ZAVERE Istraživao pedofilsku aferu i osećao da mu lice gori
Foto: Printscreen YouTube

Sve veća misterija

NOVI DETALJI SMRTI POZNATOG TEORETIČARA ZAVERE Istraživao pedofilsku aferu i osećao da mu lice gori

Planeta

Britanski teoretičar zavere Maks Spajers, koji je pronađen mrtav u Poljskoj pod još nerazjašnjenim okolnostima, rekao je u poslednjem intervjuu samo četiri dana pred smrt da ima osećaj da mu lice gori i da se guši.

 

Maks Spajers (39), koji je uglavnom istraživao postojanje vanzemaljaca i prisustva NLO na Zemlji, navodno je neposredno pred smrt povraćao crnu tečnost, a preminuo je na kauču u stanju prijateljice u Varšavi, gde je došao da bi održao predavane o NLO i teorijama zavere u vezi s kontrolom uma, veštačkom inteligencijom i transhumanizmom.

 

Zna se i da je svojoj majci, Vanesi Bejts, nekoliko dana pred smrt poslao poruku "Ako mi se išta dogodi, istražite". Ona sumnja da je Maks ubijen, piše Dejli mejl.

 

MISTERIOZNA SMRT POZNATOG TEORETIČARA ZAVERA: Pljuvao crnu tečnost, majci napisao da je u opasnosti

Spajers je u poslednjem intervjuu Aleksandru Berdovicu rekao da je ozbiljno bolestan, a pritom je mumlao, u nekoliko navrata zaboravio o čemu je pričao, pa čak i zaspao.

 

"Imam osećaj ovde, kao da mi je nešto u grlu, kao da mi je nešto napalo grlo. Kao kad imate problema sa zubima, pa uzmete neko sredstvo da zub utrne, takav mi je osećaj u grlu. A osećam kao da mi lice gori", rekao je Berdovicu.

 

 

U drugom intervjuu, koji je dao nedelju dana ranije, Spajers je pričao o pojavi "četvrtog Rajha" i tvrdio da snagom uma može da pomera predmete. Rekao je i da ljudi uz malo vežbe mogu drugom čoveku da preotmu dušu kroz oči i zatim preuzmu telo i žive u njemu.

 

"Doživeo sam da predmeti padaju, pucaju, lome se, i to ako sam pun energije i uznemiren. Što sam nervozniji, to predmeti više padaju", rekao je.

 

 

Međutim, Dejli ekspres daje realnije razloge za Spajersovu smrt. List piše da je Spajers istraživao aferu o seksualnou zloupotrebi dece u američkoj vojnoj bazi u San Francisku krajem 80-ih godina prošlog veka. U taj skandal bila je upletena satanistička sekta, a optuženi su jedan civil koji je radio u bazi i jedan oficir. Niko nije osuđen.

 

 

Patolog je rekao da istraga Spajersove smrti tek na početku, ali da se smatra da je preminuo prirodnom smrću. Međutim, njegova majka Vanesa, nastavnica engleskog jezika, smatra da joj je sin ubijen.

 

"Bio je poznat u svetu teoretičara zavere i pozvali su ga na konferenciju u Poljsku. Mislim da je Maks imao neka saznanja zbog kojih hteli da ga ubiju. Sve što imam je potvrda o prirodnoj smrti, ali kako mogu da budu sigurni u to kad nisu uradili obdukciju? A da stvar bude apsurdnija, odbijaju da mi daju bilo kakvu papirologiju oko njegove smrti jer nemam njegovu pismenu dozvolu", kaže ona.

 

Evo i Spajersovog poslednjeg intervjua:

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...