Izrešetan zamenik ministra za sport

Dagestan

Izrešetan zamenik ministra za sport

Planeta -
Nasir Gadžihanov, trostruki prvak Evrope u rvanju i vicešampion sveta, ubijen je u utorak u glavnom gradu Mahačkali

MOSKVA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Dagestana saopštilo je danas da je zamenik ministra sporta, nekadašnji osvajač srebrne medalje u rvanju Nasir Gadžihanov ubijen u utorak uveče u glavnom gradu Mahačkali, javio je AP.

Portparol ministarstva Vjačeslav Gasanov saopštio je da su na Gadžihanova, koji se nalazio u automobilu, pucale nepoznate osobe iz automatskog oružja i ubile ga. Za sada nema informacija o mogućem motivu ubistva.

Gadžihanov je bio trostruki prvak Evrope u rvanju, a na Svetskom prvenstvu 1990. godine, u kategoriji boraca do 74 kilograma, osvojio je srebrnu medalju. Više od 10 godina pošto je ruska federalna vojska srušila islamsku vladu u Čečeniji, takođe smeštenoj u regionu Severnog Kavkaza, snage bezbednosti vode borbu sa ekstremistima, u čije redove pristupaju sve više onih koji su ogorčeni zbog siromaštva i rasprostranjene korupcije.

U Dagestanu, naseljenom pretežno muslimanskim stanovništvom, gotovo svakodnevno dolazi do sukoba i bombaških obračuna, naveo je Rojters.U dvostrukom bombaškom napadu 3. maja, ubijeno je 12, a ranjeno više od 100 ljudi u blizini Mahačkale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track