Najnovije vesti

PATRUŠEV: Odnosi s Amerikom će se normalizovati mada su nas izjednačili s ebolom i ID
Foto: AP

Prvi bezbednjak Rusije

PATRUŠEV: Odnosi s Amerikom će se normalizovati mada su nas izjednačili s ebolom i ID

Planeta
12:04h

MOSKVA - Dalje pogoršanje odnosa Moskve i Vašingtona nije u interesu nijedne od strana, izjavio je danas Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

"Ko što nedavna istorija pokazuje, odnosi između Rusije i SAD će se pre ili kasnije vratiti u normalu, utoliko više jer dalje pogoršanje nije u interesu ni Moskve, ni Vašingtona", rekao je Patrušev, a prenosi Rojters.

On je, kako je preneo Tass, dodao da je Rusija spremna da sarađuje sa SAD, ali da su Amerikanci stavili Moskvu, kako je rekao, u istu ravan sa virusom ebole i teroristima Islamske države.

"Spremni smo da sarađujemo sa našim američkim kolegama, pod uslovom da je naša saradnja zasnovana na ravnopravnosti i poštovanju interesa. Rusija je, međutim, na listi najvećih pretnji američkoj nacionalnoj bezbednosti. Ne možemo a da se ne pitamo šta je navelo Vašington da misli da Rusiju može da stavi u istu ravan sa Islamskom državom i virusom ebole", rekao je Patrušev.

PАTRUŠEV U SRBIJU DOŠAO DA RAZREŠI SKANDAL: Na dnevnom redu bio CRNOGORSKI slučaj

On takođe smatra da je problematičan i način na koji SAD nameravaju da odgovore na takozvane ruske pretnje.

"Na primer, oni su rasporedili svoje raketne odbrambene sisteme blizu naših granica. Ti sistemi mogu biti upotrebljeni za lansiranje krstarećih raketa koje mogu da pokriju mnoga ruska strateška infrastrukturna postojenja", kaže Patrušev.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...