U gradskoj upravi Zagreba i do 87 slobodnih dana!

Posao iz snova

U gradskoj upravi Zagreba i do 87 slobodnih dana!

Planeta -
Mogu na godišnji odmor da dodaju još pet dana ako imaju fakultet, a sa više od 35 godina radnog staža dobijaju dodatnih sedam dana

ZAGREB - Prema kolektivnom ugovoru za 10.500 zaposlenih u zagrebačkoj gradskoj upravi, vrtićima, bibliotekama i sektoru kulture, u javnoj vatrogasnoj jedinici i javnoj ustanovi Maksimir, ako se neko od zaposlenih zaista potrudi, a ispunjava uslove, u godini može ostvariti i do 87 slobodnih dana.

Kako piše Jutarnji list, zbog toga mnogi zaposleni u privatnom sektoru taj ugovor nazivaju "kolektivnim ugovorom iz snova". Zaposleni u institucijama koje pripadaju gradu Zagrebu, mogu da na godišnji odmor dodaju još pet dana, ako imaju visoku stručnu spremu, a ukoliko imaju još i 35 godina radnog staža, mogu dodati još sedam dana.

Ako poslodavac zbog hitne situacije vrati sa godišnjeg odmora zaposlenoga, biće mu refundirani putni troškovi od mesta korišćenja godišnjeg odmora do mesta zaposlenja.

Članovi sindikata, ako ''osete potrebu'' da odu na sindikalni dobiće, prema kolektivnom ugovoru, za to dva slobodna radna dana. Takođe, kako piše Jutarnji list, zaposleni koji žele da se duhovno i fizički ''uzdižu'' na kulturnim i sportskim susretima za to mogu dobiti dva slobodna dana.

Dva dana sleduju zaposlene i ako jednom u tri meseca daju krv. Tri dana opravdanog izostanka dobiće za preseljenje iz grada u grad, a za venčanje sleduje pet dana. Još dva slobodna radna dana, na već zagarantovani godišnji odmor od 18 dana, mogu da dobiju ako su u poslu ''naročito uspešni'', dok oni koji su ''samo uspešni'', dobivaju tek jedan dan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track