(VIDEO) NA VRHU CRKVE U KELNU POSTAVLJEN POLUMESEC SA ZVEZDOM Nemačka u šoku! Mediji na nogama!
Foto: Youtube

Ovo niko nije očekivao

(VIDEO) NA VRHU CRKVE U KELNU POSTAVLJEN POLUMESEC SA ZVEZDOM Nemačka u šoku! Mediji na nogama!

Planeta -

Na Brandenburškoj kapiji zavijorila se zastava Islamske države, dok se na vrhu katedrale u Kelnu vidi polumesec sa zvezdom.

Ovo su samo neki od kadrova u filmu koji je izazvao pravu buru u medijima u Nemačkoj.

Autor filma nije zaboravio ni festival „Oktobarfest“. Po njihovoj verziji, svinjetina i alkohol će na događaju biti zabranjeni. Video je napravila američka konzervativna organizacija „Sekjur Amerika nau“.

List „Stern“ nazvao je ovaj snimak „apsurdnim“. Autor članka smatra da između videa i izbora u SAD postoji veza iako autor to negira. „Hafington post“ je takođe povezao ovaj video sa predizbornom kampanjom u SAD.

Po mišljenju autora članka, snimatelji videa su povezani sa Republikanskom partijom.

„Katedrala u Kelnu sa polumesecom na oba vrha,’Oktobarfest‘ sa tablicama na arapskom i naravno, bez alkohola i svinjetine — tako Trampove pristalice predstavljaju Nemačku u bliskoj budućnosti“, navodi se u članku.

Nemački list „Bild“ je objavio članak pod naslovom „Tramp koristi čudni strašni video za predizbornu borbu“. Glavna poruka videa je: „Hrabri džihadisti uspeli da osvoje Nemačku i prošire kalifat. Oprezno, SAD, vaša zemlja ne sme da se završi ovako!“

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track