MEDVEDEV KAŽE DA SE NE MOŽE UTICATI NA IZBORE U SAD: Što reče Putin, zar je Amerika banana država?
Foto: Reuters

Intervju

MEDVEDEV KAŽE DA SE NE MOŽE UTICATI NA IZBORE U SAD: Što reče Putin, zar je Amerika banana država?

Planeta -

MOSKVA - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev rekao je u sredu u intervjuu za izraelsku televiziju da je nemoguće spolja uticati na predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsednik ruske vlade komentarisao je optužžbe Zapada da je Rusija pokuššala da pomogne republikanskom kandidatu Donaldu Trampu hakerskim napadima i prikupljanjem kompromitujućeg materijala o njegovoj protivnici iz Demokratske stranke Hilari Klinton.„

VLADIMIR PUTIN: Da li su SAD banana republika? Amerika je velika sila! Ispravite me, ako grešim...

"Mislim da je nemoguće da se utiče na ishod američkih izbora. Pre nekoliko dana predsednik Putin je ispravno rekao: ’Zar je Amerika banana republika na koju možže da se izvrššiti pritisak i reći - tamo će predsednik biti taj i taj‘?“", rekao je Medvedev, prenosi Sputnjik. Na pitanje da li to znači da „Vikiliks“ ne dobija informacije od „igrača koje sponzoriše Rusija“, Medvedev je odgovorio da ne zna „čime se rukovode ljudi koji objavljuju takve materijale“.

"„Danas možže biti jedno, a sutra drugo. Svet je postao toliko transparentan da niko ne možže potpuno da se sakrije. Potrebno je da to shvate svi koji koriste elektronsku komunikaciju"“, istakao je Medvedev i dodao da se u Rusiji „mirno“ odnose prema takvim optužžbama, ali ih vide kao odraz dvostrukih standarda.

AMERIČKI MEDIJI TVRDE: Pobednik predsedničkih izbora u SAD je Vladimir Putin!

"„Mi se prema tome odnosimo prilično mirno. Radi se o tome što je to pomalo čudno. Zaššto? Iskreno rečeno, američka politička maššinerija je veoma moćna, ona se aktivno uključuje u političke procese koji se odvijaju na svim kontinentima i oni smatraju da je to sasvim normalno i moguće. To jest, oni imaju pravo na mnogo toga, a druge zemlje u tom smislu niššta ne smeju da učine“", rekao je ruski premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track