Ultimatum pobunjenika Bašaru al Asadu

Ultimatum pobunjenika Bašaru al Asadu

Planeta -
Rukovodstvo Slobodne sirijske armije objavljuje da je režimu dalo još 48 časova da primeni rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

DAMASK - Sirijski pobunjenici dali su predsedniku države Bašaru al Asadu rok od 48 sati da ispošutuje mirovni plan Ujedinjenih nacija, a ako to ne uradi suočiće se sa posledicama. "Rukovodstvo Slobodne sirijske armije objavljuje da je režimu dalo još 48 časova da primeni rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", saopštio je predstavnik za štampu pobunjenika pukovnik Kasim Sadedine na "Jutjubu". Prema njegovim rečima, ultimatum predsedniku ističe u petak u podne, posle čega za pobunjeničke snage "neće važiti nikakve obaveze".

Prema procenama UN, oko 15.000 ljudi ubijeno je od početka pobune protiv predsednika Asada pre 15 meseci. Vlasti u Damasku tvrde da odgovornost za nasilje i žrtve snose strane naoružane grupe i teroristi koji deluju u Siriji. Sirijski aktivisti danas su saopštili da je širom zemlje ubijeno 39 ljudi, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja