RUSI UZVRAĆAJU: Demonstranti se okupili ispred britanske ambasade u Moskvi
Foto: Youtube/Printscreen

Protest zbog protesta

RUSI UZVRAĆAJU: Demonstranti se okupili ispred britanske ambasade u Moskvi

Planeta -

Oko 500 ljudi okupilo se večeras ispred britanske Ambasade u Moskvi, protestujući zbog postupaka demonstranata ispred ruske Ambasade u Londonu.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne dvostrukim standardima" i "Naše diplomate su nedodirljive".Demonstranti su nosili i liste svih vojnih operacija britanske vojske, koje su isprskali crvenom bojom, simbolišući krv.Ovo je drugi protest isred britanske ambasade u Moskvi.

Šef britanske diplomatije Boris Džonson pozvao je ranije na proteste ispred ruskih diplomatskih misija u Britaniji, podseća Tas.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je svaku umešanost u organizovanje večerašnjih protesta u Moskvi."Ministarstvo spoljnih poslova nikada nije podsticalo aktiviste ili narod na protestna okupljanja ispred stranih ambasada. Ruska Federacija ispunjava sve svoje obaveze, posebno u vezi sa Bečkom konvencijom, prema kojoj smo obavezni da zaštitimo i garantujemo određeni nivo bezbednosti diplomatskih misija", rekla je portparol Marija Zaharova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track