NIJE SAMO VEZAO DEVOJKU LANCEM, VEĆ I UBIO SEDMORO: Priznanje seksualnog manijaka šokiralo policiju
Foto: Reuters 3 11 2016

Strašno

NIJE SAMO VEZAO DEVOJKU LANCEM, VEĆ I UBIO SEDMORO: Priznanje seksualnog manijaka šokiralo policiju

Planeta -

Amerikanac Tod Kohlhep (45) uhvaćen je u četvrtak nakon što je policija na njegovom imanju u Južnoj Karolini pronašla Kalu Braun (30) zaključanu u kontejneru, "vezanu lancem kao pas".

Policija je dan kasnije na imanju pronašla i zakopano telo njenog dečka Čarlsa Kravera (32) kog je Kohlhep upucao na njene oči. Ali, piše BBC, to nije kraj zločina ovog monstruoznog manijaka. On je u subotu priznao policiji da je odgovoran za ubistva još šest osoba, od kojih je njih četvoro ubio 2003. godine. Za dve od tih 6 žrtava je policiji pokazao gde ih je zakopao na svom imanju.

Kohlhep, inače registrovani seksualni prestupnik, pažnju policije privukao je nakon što su na njegovo imanje u Vudrufu došli da istraže jednu dojavu, da bi ubrzo začuli lupanje i vrisku koja dopire iz kontejnera koji je tamo držao. U njemu su pronašli zatvorenu Kalu, a koja je prema izjavama šerifa okruga Spartanburg Čaka Vrajta držana u paklenim uslovima:

Zrtve Kohlhepa, Foto AP
Zrtve Kohlhepa, Foto AP

"Bilo je to pakleno mesto u kom možete da budete zaključani tokom vrućina. Bez svetla, bez prozora, bez protoka vazduha", rekao je Vrajt. Kad je oslobođena, žena je otkrila policiji da je Kohlhep sa više pucnjeva ubio njenog dečka ispred nje.

Ono što je tek šokiralo policajce bilo je priznanje ubice da je odgovoran za masakr iz 2003. godine u kom su u prodavnici motocikala ubijene četiri osobe."Bog odgovara na naše molitve. Da nije bilo njega i da Tod nije progovorio, ne verujem da bismo ikad rešili taj slučaj", rekao je šerif Vrajt.

Melisa Ponder, žena jednog od ubijenih u tom masakru otkrila je da je Kohlhep bio ljut kupac koji je nekoliko puta bio u dućanu, a za AP je objasnila da se već pomirila da ubica nikad neće biti pronađen, kada je u subotu dobila poziv jednog od detektiva koji je radio na tom slučaju.

"Znao je previše o mestu zločina. Znao je sve", rekla je Ponder o Kohlhepovom priznanju detektivima.

Kuća u kojoj je živeo Kohlhep, Foto AP
Kuća u kojoj je živeo Kohlhep, Foto AP

Kohlhep je inače bio u zatvoru u Arizoni sredinom 80-ih godina do 2001. godine zbog silovanja 14-godišnje komšinice kojoj je pretio da će je ubiti ako pozove policiju. Prilikom tog zločina imao je samo 15 godina, a od tada se nalazi u registru seksualnih prestupnika.

Pet godina nakon izlaska iz zatvora dobio je građevinsku dozvolu u Južnoj Karolini i izgradio svoju farmu oko koje je odmah počeo da postavlja bodljikavu žicu, a nikom nije jasno kako je toliko dugo uspevao da održi privid normalnog života. Njegov komšija Skot Valdrop kaže da je Kohlhep bio jedan od onih ljudi koji se spremaju za "sudnji dan" pa je držao do svoje privatnosti. Nije mu davao razloga da ga percipira kao pretnju.

Valdrop je takođe rekao da je kontejner, u kom je Kohlhep držao zatvorenu ženu, u početku bio pun boca vode i limenki hrane koja može trajati godinama. Dodao je i da mu je njegov monstruozni komšija platio da poseče drva oko imanja i postavi znake koji zabranjuju prolaz preko njega. Osim toga, Kohlhep je instalirao i kamere za jelene i postavio zamke za medvede oko imanja.

"Ja sam bio jedini kog je tamo puštao, verovatno zato jer sam ga slušao i smejao se njegovim šalama. Užasno mi je mrsko što sam poznavao nekog ko je u stanju da učini zločin poput ovog", dodao je Valdrop. Osim ovog imanja u Vudrufu, ubica je imao kuću u 15 kilometara udaljenom naselju Mur gde ga je komšija Ron Oven opisao kao velikog hvalisavca.

"Voleo je da priča o novcu koji je zaradio trgujući na internetu ili o svoja dva BMW-a. Čak mi je i priznao da je potrošio 80.000 dolara na lančanu ogradu. Ali, nismo videli nikakvih znakova šta se zapravo događa. Moja prva reakcija bila je da ga prebijem bejzbol palicom, ali nije na meni da to uzmem u svoje ruke. Bog će se pobrinuti za njega", završio je Oven.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track