Ruski tajkun bacao aviončiće od novčanica?!

Bogataška zabava

Ruski tajkun bacao aviončiće od novčanica?!

Planeta -
Kada mu je u kancelariji dosadno, s prozora kompanije u Sankt Peterburgu baca avione napravljene od 5.000 rubalja

SANKT PETERBURG - Ruski tajkun Pavel Durov pronašao je način da se zabavi u trenucima kada mu je u kancelariji dosadno, a, kako prenose mediji, on je nedavno s prozora kompanije u Sankt Peterburgu bacao aviončiće napravljene od novčanica od pet hiljada rubalja (oko 160 dolara).

Prolaznici su prvo bili iznenađeni potezom 27-godišnjeg osnivača najpopularnije društvene mreže u Rusiji "U kontaktu" (V kontakte), ali su zatim počeli da se otimaju za novac koji je padao sa prozora.

"Pretvorili su se u životinje. Počeli su da se tuku i lomili su jedni drugima noseve...", izjavio je jedan od svedoka haosa.

Durov i njegovi saradnici posmatrali su sve s prozora zgrade, smejali se i snimali ljude mobilnim telefonima, prenosi Raša tudej.

On je objasnio kako je želeo da napravi veselu atmosferu u gradu.

"Prestali smo da bacamo novac, jer su se ljudi pretvorili u životinje. Sigurno će biti još takvih akcija", napisao je Durov na svom tviter nalogu.

Pretpostavlja se da je Durov na taj način podelio oko dve hiljade dolara, a mnogi ruski blogeri smatraju da je njegov potez bio veoma okrutan s obzirom na to da je za mnoge Ruse pet hiljada rubalja veliki iznos.

Bogatstvo Durova procenjuje se na osam milijardi rubalja (260 miliona dolara).Bacanje aviona od novčanica nije njegov jedini čudan potez - on je poznat i po tome što je objavio svojevrsni politički manifest u kome navodi mere kako bi Rusija postala uspešna država.

Jedna od mera je i ukidanje rublje, zakona i zabrana, kao i omogućavanje strancima da rentiraju teritoriju Rusije kako bi mogli da podignu mini države.

http://www.youtube.com/watch?v=3ibPWRqU724

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track