DOBAR POČETAK: Tramp i Sji dogovorili da se što pre sretnu
Foto: AP

Prvi razgovor

DOBAR POČETAK: Tramp i Sji dogovorili da se što pre sretnu

Planeta -

VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp i kineski predsednik Sji Djinping dogovorili su se danas da se što pre susretnu kako bi razgovarali o međusobnim odnosima, prenela je kineska televizija CCTV, prenosi AFP

Dvojica predsednika su se u telefonskom razgovoru složila da je saradnja dve države neophodna i da ima dosta oblasti u kojima mogu da sarađuju. Za vreme mandata Baraka Obame, američka spoljna politika nije bila blagonaklona prema Kini, međutim Tramp je ponudio povezivanje dve države.

Tokom razgovora, Tramp i kineski predsednik Sji Đinping "uspostavili su jasan osećaj međusobnog poštovanja", saopštila je ranije danas Trampova tranziciona predsednička administracija. U saopštenju je navedeno da se Tramp zahvalio Sjiju za čestitke koje mu je predsednik Kine uputio za pobedu na predsedničkim izborima koju je odneo nad demokratskom kandidatkinjom Hilari Klinton, prenosi Rojters.

"Tokom razgovora lideri su uspostavili jasan osećaj međusobnog poštovanja jednog prema drugom i novoizabrani predsednik Tramp je izjavio da veruje da će dvojica lidera imati jedan od najsnažnijih odnosa kako bi obe zemlje išle napred", stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track