(VIDEO) SPEKTAKULARAN SNIMAK HVATANJA DŽIHADISTE U SIRIJI: Izašao iz rupe štrokav, pa počeo da kuka
Foto: Printscreen Youtube

Raspad Islamske države

(VIDEO) SPEKTAKULARAN SNIMAK HVATANJA DŽIHADISTE U SIRIJI: Izašao iz rupe štrokav, pa počeo da kuka

Planeta -

Nakon što su snage iračke vlade zauzele Nimrud, drevni asirski grad koji je Islamska država (IS) osvojila pre dve godine, nastavljaju se borbe s džihadistima u predgrađima Mosula.

U nedelju se pojavio snimak sa ratišta koji prikazuje kako snaga ID sve više kopni dok se njihovi borci nalaze u praktično bezizlaznoj situaciji. U jednom od tih snimaka na kameri je zabeležen trenutak kada su snage kurdskih Pešmerga opkolile grupicu ID boraca u jednoj zgradi i naterali ih na predaju.

Na početku snimka Pešmerge viču džihadistima da izađu napolje, uz obećanje da ih "neće ubiti". Kako bi ih uverili da nemaju izbor, vojnici borcima ID govore da su već uhvatili njihove prijatelje, navodeći imena zarobljenih džihadista.

Nakon par minuta uveravanja iz jednog kućerka izlazi otrcani i prljavi džihadista duge i neuredne kose i brade. U znak predaje podigao je ruke visoko u vazduh a u jednom momentu otkrio i razgolićeni torzo da bi pokazao da ne nosi oružje ili samoubilački pojas.

Nakon što su ga vojnici opkolili i pritisli uza zid on ih je uveravao da se neće razneti i odmah pitao koliko je njegovih prijatelja sa njima. Kurdi mu odgovaraju da su ih ulovili petoricu, a on im je uzvratio informacijom da su u kući još trojica, možda četvorica džihadista koji su živi i ne žele da se predaju.

Nakon dodatne vike i odguravanja nekoliko vojnika koji su nešto "prisnije" hteli da porazgovaraju s džihadistom, snimak prestaje.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track