ĐACI POBEGLI SA ČASOVA I IZAŠLI NA ULICE: Srednjoškolci u Merilendu marširaju protiv Trampa
Foto: Wusa9.com

Protesti

ĐACI POBEGLI SA ČASOVA I IZAŠLI NA ULICE: Srednjoškolci u Merilendu marširaju protiv Trampa

Planeta -

Učenici srednjih škola u Silver Springu u Merilendu izašli su sa časova i izašli na ulice protestujući zbog novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

Učenici škole Bler marširaju Silver springom i nose slogane i uzvikuju parole. Kreću se ka aveniji Džordžija, a saobraćaj je trenutno u prekidu.

Protest možete pratiti uživo na sledećem linku:

19.00 - Policija je, bezbednosti radi, poručila đacima da se klone puteva.

18:55 - Iz škola okruga Montgomeri kažu da će učenici biti kažnjeni jer su napustili časove.

"Obezbedili smo im poseban teren za protest, na fudbalskom stadionu, ali pošto su izašli iz kruga škole, stvari su postale drugačije", saopšteno je.

Školske vlasti kažu da je do prekida nastave došlo oko 10 sati ujutru po lokalnom vremenu i da učenici stoje iza toga. Kako se navodi, nijedan nastavnik ne učestvuje u ovim protestima.

Oko 500 đaka učestvuje u protestima.

Reakcije na društvenim mrežama su podeljene. Pojedinci smatraju da direktori škola moraju biti otpušteni, a učenici suspendovani.

Kako su saopštili iz školskog odbora okruga Montgomeri, đaci će biti kažnjeni ukoliko nemaju posebnu dozvolu od roditelja da odsustvuju sa časova.

"Ponudili smo im prostor za proteste, na fudbalskom stadionu, ali pošto su izašli iz kruga škole, stvari su se promenile", rekao je Derek Turner iz Odbora.

(wusa9.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track